Zavodljiva priroda goranskoga kraja

   
  • Razgled Fužina i prezentacija o agrokulturi u Hrvatskoj;
  • upoznavanje s uzgojem bobičastog voća te posjet farmi angusa i obilazak površina zasađenih lavandom;
  • obilazak pilane i posjet Nacionalnom parku Risnjak

Šume su tajnovita carstva a svojim su zelenilom i mirom oduvijek privlačile ljude. Prošećite putovima najšumovitije hrvatske regije i otkrijte što je plodna goranska zemlja podarila vrijednom hrvatskom težaku. Na obiteljskom imanju doznajte od dragih domaćina više o uzgoju bobičastog voća - borovnica, malina, jagoda i ribizla te počastite svoje okusne pupoljke slatkim bobicama iz domaćeg uzgoja. Osluhnite cvrkut ptica i šum borova, uživajte u svježem zraku i netaknutoj prirodi dok šećete uz jezero pored slikovitih Fužina. Na prostranim goranskim pašnjacima gdje pasu goveda reda angusa, poslušajte priču o nastanku farme i uzgoju ovog visoko cijenjenog goveda. Otkrijte kako su planine prekrivene stoljetnim šumama dale svoj doprinos zavidnom razvoju šumarstva i drvne industrije u Gorskom Kotaru te uz priču o ljubičastoj rapsodiji, udahnite lagan i opuštajući miris lavande i doživite prekrasne pejzaže goranskih šuma.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća:

  • 1. dan: Rijeka - Hreljin - Fužine;
  • 2. dan: Fužine - Vrata;
  • 3. dan: Fužine - Lič;
  • 4. dan: Fužine - Lokve - Delnice;
  • 5. dan: Fužine - Nacionalni park Risnjak - Opatija.

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 6 do 50 osoba. Smještaj je moguć u pansionima, apartmanima ili hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice diljem Gorskog Kotara dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji, autobusom, minibusom ili kombijem. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Fotografi je: OPG Petrovski - I.Petrovski; Obrt Borovnica - N.Kozlica; Apitrade - Hreljin; TZO Fužine

 
pošalji upit
preuzmi brošuru