Kružna putovanja

SJEVERNA HRVATSKA
(Zagreb dolazak - Zagreb odlazak)


Sjeverna Hrvatska je regija koja pruža jedinstvenu mogućnost da posjetite najzanimljivije dijelove i znamenitosti ovoga kraja.

Tura uključuje posjetu najljepših kontinentalnih dvoraca, srednjovjekovnih gradova, gastronomsko iskustvo mediteranske kuhinje, posjetu prekrasnoj istarskoj obali, kušanje kvalitetnih hrvatskih vina i posjetu svjetski poznatih slapova na Plitvičkim jezerima.


Sjeverna Hrvatska
1. DAN - ZAGREB, dolazak

Dolazak u Zagreb, glavni grad i najveći grad Republike Hrvatske. Zagreb je grad s bogatom poviješću koja datira sve iz Rimskog doba. Zagreb se nalazi na sjeverozapadu zemlje, uz rijeku Savu, na južnim padinama Medvednice. Pick-up autobusom na aerodromu i dolazak u hotel 3 * / 4 *. Dolazak u centar grada i obilazak Zagreba s lokalnim vodičem kamo ćete vidjeti najvažnije znamenitosti i povijesne lokacije u Zagrebu. Večera dobrodošlice u tradicionalnom zagrebačkom restoranu s tradicionalnim jelovnikom. Noćenje u hotelu.


2. DAN - KRAPINA, VARAŽDIN, TRAKOŠĆAN

Doručak. Vožnja do Krapine, najvećeg svjetskog nalazištu neandertalaca. Posjeta Muzeju krapinskih neandertalaca, s vrlo zanimljivom izložbom koja je postavljena kao put kroz prošlost i vodi do današnjih dana, s naglaskom na neandertalsko razdoblje. Kratka vožnja i posjet obližnjem dvorcu Trakošćan, jednom od najpoznatijih i najbolje očuvanih hrvatskih dvoraca. Dvorac Trakošćan je zaštićen kao povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, parka i park-šume s jezerom. Ručak u lokalnom restoranu koji poslužuje domaću hranu. Obilazak Varaždina, grada s prekrasnom baroknom arhitekturom, jedanaest crkava, tri samostana i katedralom. Povratak u hotel u Zagrebu, večera i noćenje.


3. DAN - OPATIJA, POREČ

Odlazak iz hotela nakon doručka i vožnja autobusom prema Poreču, 2000 godina starom gradu na zapadnoj obali istarskog poluotoka. Zaustavljanje u Opatiji, malom gradu na obali Kvarnerskog zaljeva, s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Kratak obilazak Opatije i najvažnijih znamenitosti, uključujući i prekrasan Angiolina vrt. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju poznatim "Lungomare" šetalištem s pogledom na Kvarnerski zaljev. Nastavak vožnje autobusom prema Poreču. Obilazak grada po dolasku i posjet glavne znamenitosti Poreča, Eufrazijeve bazilike in 6.st, koja je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Dolazak u hotel 3 * / 4 *. Večera i noćenje.


DAN 4 - UNUTRAŠNJOST ISTRE

Doručak u hotelu. Vožnja prema unutrašnjosti Istre i posjeta grada koji je najpoznatiji po tartufima - Motovun. Obilazak grada uključuje šetnju po najbolje očuvanoj srednjovjekovna istarskoj utvrdi, koja se nalazi na vrhu strmog brežuljka okružena brojnim umjetničkim galerijama, trgovinama domaće hrane i lokalnih specijaliteta - likera. Ručak u lokalnom agroturimu u blizini Motovuna, koji poslužuje domaće specijalitete. Kratka vožnja do najmanjieg grada na svijetu, grada Huma. Ovaj srednjovjekovni gradić poznat je i po svojoj specifičnoj vrsti rakije pripremljene od imele - Biska. Degustacija Biske tijekom obilaska Huma. Povratak u Poreč, slobodno vrijeme u gradu, večera u hotelu i noćenje.


DAN 5 - OBALA ISTRE

Doručak u hotelu. Vožnja do Pule, najvećeg grada istarskog poluotoka. Iz Pule krećemo na poludnevni izlet brodom s kojeg će se doživjeti panoramski pogled Pule i obilazak Nacionalnog parka Brijuni, s ručkom na brodu. Nakon izleta brodom, posjet pulskoj Areni, rimskom amfiteatru koji je najbolje sačuvan antički spomenik u Hrvatskoj. Vožnja autobusom do Rovinja. Rovinj je jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj i okružen je arhipelagom od 22 otoka i otočića. Obilazak grada i slobodno vrijeme za uživanje u Rovinju, posjetu malim umjetničkim galerijama u uskim ulicama ili za pauzu za kavu. Povratak u hotel u Poreč, večera i noćenje.


DAN 6 - OTOK KRK TOUR

Doručak u hotelu i odlazah iz hotela. Vožnja do otoka Krka, najvećeg hrvatskog otoka. Dolazak u Grad Krk, vođeni obilazak grada i slobodno vrijeme za šetnju među uskim mediteranskom ulicama ispod katedrale i zvonika. Vožnja autobusom između poznatih vinograda do grada Vrbnik. Grad je najpoznatiji po proizvodnji kvalitetnog lokalnog vina pod nazivom "Žlahtina". GRadić se nalazi se na stijeni koja se uzdiže strmo do 50 metara iznad razine mora. Ručak i degustacija vina u lokalnom restoranu u obiteljskom vlasništvu uz domaće specijalitete. Nakon toga, vožnja do Baške, odredišta koje je poznato po jednoj od najljepših šljunčanih plaža u Hrvatskoj. Dolazak u 3*/4* hotel. Slobodno vrijeme za odlazak na plažu, kupanje i sunčanje. Večera u hotelu i noćenje.


7. DAN - NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA

Doručak u hotelu i odjava iz hotela. Odlazak u Nacionalni park Plitvička jezera, cca. 3,5h vožnje autobusom. Ručak u obližnjem restoranu prije dolaska u NP Plitvička jezera. Posjet NP Plitvička jezera s lokalnim vodičem. Plitvice su jedan od najstarijih nacionalnih parkova u jugoistočnoj Europi i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Nacionalni park je zaštićena UNESCO-va baština i lokacija jednih od najpoznatijih svjetskih vodopada. Park se sastoji od ukupno 16 manjih i većih jezera, međusobno povezanih šetnicama i uređenim šumskim putevima. Nakon obilaska jezera i vodopada, vožnja do obližnjeg 3* / 4* hotel. Prijava u hotel, večera i noćenje.


Dan 8 - PLITVICE - ZAGREB, odlazak

Doručak u hotelu.
Odlazak prema Zagrebu i zračnoj luci Zagreb.

preuzmi brošuru